با حضور رئیس بنیاد ملی نخبگان در استان مرکزی
نشست توسعه اقتصاد دانش بنیان و رونق تولید برگزار شد
همزمان با اولین روز از هفته دولت معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و رئیس بنیاد ملی نخبگان به استان مرکزی سفر کرد. در این سفر یک روزه تفاهم نامه حمایت از طرح های دانش بنیان امضا شد. همچنین نخستین کارخانه نوآوری غرب کشور در شرکت ماشین سازی اراک راه اندازی و از ۶ محصول دارویی نیز در ساوه رونمایی شد.
نشست
توسعه اقتصاد دانش بنیان و رونق تولید در استان مرکزی با حضور دکتر ستاری
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری و مهندس آقازاده استاندار مرکزی ، رئیس
بنیاد نخبگان استان مرکزی و جمعی از مدیران و مسئولان استان در استانداری
مرکزی برگزار شد.
در این نشست ابتدا نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی گفت: در قوانین و مقررات به ویژه قانون برنامه ششم به ویژه ماده ۶۴ تاکیدات ویژه به حرکت بر مبنای علم و تخصص و دانش و نقش جامعه علمی کشور و حمایت از اقتصاد دانش بنیان وجود دارد.
کریمی افزود: اقتدار امروز جامعه مرهون علم و تخصص دانشمندان جوان است و اگر امروز تحریم های دشمنان خنثی شده به واسطه همین اقتدار در بخش علم و فناوری است.
وی اظهار داشت: حدود ۸۰ شرکت دانش بنیان در استان وجود دارد اما حمایت چندانی به خصوص در بخش مکان استاندارد از فعالان این بخش نمی شود و نیاز است تمهیدات کاربردی در این خصوص اندیشیده شود.
آقازاده استاندار مرکزی در این نشست گفت: با توجه به اینکه کشور در شرایط تحریم اقتصادی قرار دارد نوسازی و بهسازی واحدهای صنعتی نقاط مختلف کشور امکانپذیر نیست که می توان در این شرایط با حمایت از شرکت های دانش بنیان و استارتاپی این نقیصه بزرگ را ساماندهی کرد.
آقازاده افزود: بسیاری از صنایع قدیمی استان مرکزی با بهره گیری از ظرفیت جوانان نخبه و ایده پرداز عملکرد مطلوبی در قالب شرکت های دانش بنیان دارند و این مهم باید الگوی تمامی صنایع بزدگ قرار گیرد.
وی بیان کرد: با برنامه ریزی های هدفمند می توان از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی و منابع داخلی بانک ها، اعتباراتی برای حمایت از شرکت های دانش بنیان و استارتاپی تخصیص داد.
دکتر دیلمی عضدی رئیس بنیاد نخبگان استان مرکزی در این نشست ضمن اشاره به ظرفیت نیروی انسانی نخبه در استان بر توجه بیش از پیش به نخبگان و استعدادهای برتر و نقش آفرینی آنان در اقتصاد دانش بنیان تاکید کرد.
دیلمی افزود: با توجه به قابلیت ها و پتانسیل جوانان مستعد استان و وجود ایده های نوآورانه بسیاری از برنامه های بنیاد نخبگان استان در جهت توانمند سازی نیروهای نخبه و مستعدین در راه اندازی کسب و کار و استارت آپ ها برنامه ریزی شده است و این سیاست در قالب برنامه های متنوع در حال پیگیری و اجراست.
ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری نیز گفت: حمایت مستقیم دولت از شرکت های دانش بنیان، استارتاپ ها و هر نوع فعالیت اقتصادی بازدهی و کارآمدی این گروه ها را کاهش می دهد.
وی افزود: حمایت های بخش دولتی از فعالیت های اقتصادی باید در قالب برنامه های تسهیل گری باشد و اگر قرار است دولت در این بخش سرمایه گذاری مادی داشته باشد، باید به صورت مشارکتی اقدام شود.
وی ادامه داد: در صورتی موفقیت اقتصادی محقق می شود که بخش خصوصی با آورده خود فعالیت اقتصادی را آغار کند و در ادامه در صورت نیاز، دولت هم به میزان مشخص در قالب تسهیلات این بخش را حمایت کند چرا که در این صورت بخش خصوص به واسطه نگرانی از سرمایه گذاری خود تمام تلاش خود را برای حفظ این مهم و سودآوری به کار می گیرد.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری بیان کرد: اداره پارک های علم و فناوری نیز باید به بخش خصوصی واگذار و از ظرفیت جوانان نخبه به بهترین شکل ممکن در این مسیر استفاده شود.
ستاری اظهار داشت: مشاغل سنتی و قدیمی با هر ظرفیتی در مواجه با تفکر و ایده پردازی استارتاپ ها و شرکت های دانش بنیان محکوم به شکست هستند و هیچ شانسی برای پیروزی در فضای کسب و کار کشور ندارند، بنابراین تحت هر شرایطی باید به سمت و سوی نوآوری و به روز رسانی فرآیند تولید و نیاز سنجی داخلی و خارجی حرکت کنند.
وی افزود: در گذشته های دور و نزدیک تعداد قابل توجهی واحدهای بزرگ صنعتی از محل اعتبارات دولتی در نقاط مختلف کشور و به خصوص استان مرکزی راه اندازی شده که امروز کارکرد خود را از دست داده اند و به دلیل دوری از نوآوری و فناوری و ایده پردازی کارشناسی، در مقابل شرکت های کوچک استارتاپی توان رقابت ندارند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری گفت: بخش اقتصادی سنتی باید برای بقا و استفاده از ظرفیت های موجود خود، فرآیند و روش تولید خود را تغییر داده و با برنامه ریزی های مدون و کارشناسی و استفاده از جوانان نخبه و ایده پرداز در راستای نوآوری حرکت کند.
ستاری بیان کرد: تحقیقات و پژوهش های علمی، فناوری و اقتصادی نیز باید از سوی بخش خصوصی مورد حمایت قرار گیرند چرا که هر پژوهشی که با پول دولت از دانشگاه ها و مراکز علمی بیرون بیاید، هیچ محصولی را تولید نخواهد کرد.
وی افزود: منابع زیرزمینی، نفت، گاز و به طور کلی مواد خام باعث پیشرفت هیچ کشوری نمی شود و اگر قرار است که ایران اسلامی در مسیر توسعه پایدار قرار گیرد باید فعالیت های اقتصادی همراه با ارزش افزود بالا در دستور کار قرار گیرد.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری ادامه داد: همدلی و همکاری بخش دولتی و بخش خصوصی در استان مرکزی با فعالیت های صنایع این استان به خوبی قابل لمس است و این رویه ارزشمند باید در تمام نقاط کشور جاری باشد.
در این سفر یک روزه با حضور ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری ، آقازاده استاندار مرکزی و جمعی از مسئولان استان، نخستین کارخانه نوآوری غرب کشور همزمان با اولین روز از هفته دولت در ماشین سازی اراک راه اندازی شد.
شایان ذکر است بازدید از شرکت ماشین سازی اراک و 13 واحد صنعتی در شهرستانهای ساوه، زرندیه و خمین از دیگر برنامه های سفر یک روزه معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری به استان مرکزی بود.