بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN

بسمه تعالی

تاریخچه بنیاد استان:

با توجه به سابقه درخشان این استان در پرورش اندیشمندان و نخبگان و از سوی دیگر وجود استعدادهای بالقوه انسانی فراوان، وجود بنیاد نخبگان در این خطه عزیز و سربلند از میهن اسلامی بسیار ضروری و مهم می­نمود. بر این اساس بنیاد نخبگان استان مرکزی با حمایت ریاست وقت بنیاد ملی نخبگان و استانداری در تابستان 1391 و به عنوان بیست و ششمین بنیاد استانی شروع به کار نمود. این بنیاد با توجه به ضوابط و آیین­نامه­های بنیاد ملی نخبگان آغاز به شناسایی و جذب نخبگان علمی، پژوهشی و فرهنگی در گروه­های مختلف مانند دانش­آموختگان برتر، دانش­آموزان، مخترعین، برگزیدگان المپیادهای علمی و کنکور سراسری و ... نمود تا با حمایت آنان گام بلندی به سوی پیشرفت علمی، فرهنگی و اقتصادی استان و کشور عزیزمان برداشته شود.

مأموریت بنیادهای استانی:

مهمترین مأموریت بنیادهای استانی برنامه­ریزی و نظارت جهت اجرای اهداف کلان بنیاد ملی نخبگان بر اساس سند راهبردی کشور در امور نخبگان می­باشد یعنی بنیادهای استانی به عنوان نقطه اتصال مرکز و مرجع سیاستگزاری و راهبری با استعدادهای برتر، نخبگان و اجتماعات نخبگانی عمل می­کنند.

شاید به بیان دیگر می­توان گفت که مهمترین مأموریت بنیادهای استانی شناسایی، جذب، حمایت و توانمندسازی استعدادهای برتر، نخبگان و اجتماعات نخبگانی جهت اثر بخشی واقعی در جامعه و در تمام زمینه­ها و حوزه ها اعم از حوزه های علمی، فرهنگی، صنعتی، هنری و ادبی و ... می­باشد. اما تکریم و الگوسازی از نخبگان، گسترش فرهنگ وقف علمی و نخبه پروری، برنامه­های فرهنگی متضمن به آداب و اخلاق اسلامی، اردوهای جهادی علمی و تخصصی، شناسایی سرآمدان استان و ... را می­توان از دیگر مأموریت­های بنیادهای استانی دانست.

وظایف بنیاد نخبگان استان مرکزی

بنیاد نخبگان استان مرکزی علاوه بر شناسایی، جذب و حمایت مادی و معنوی از نخبگان استان، وظایفی در جهت اثر بخشی حضور نخبگان در سطح ملی و استانی بر عهده دارد. که در زیر اهمّ برخی از این وظایف آمده است:

 1)  وظایف سازمانی:

الف) برنامه ریزی و اقدام برای شناسایی و حمایت مادی و معنوی نخبگان و بهره‌مندی از استعداد و توانایی آنان در راستای ارتقاء تولید علم و فناوری و پیشرفت همه جانبه و متوازن استان

ب) کمک به شناسایی نخبگان و استعدادهای برتر استان در چارچوب آیین‌نامه های احراز نخبگی و استعداد برتر

ج) تلاش برای شکوفایی استعدادهای برتر و نخبگان استان و تسهیل اشتغال آنان در مراکز علمی، اجرایی، تولیدی، خدماتی دولتی و غیر دولتی استان

د) ایجاد و تقویت زمینه‌های همفکری میان نخبگان و استعدادهای برتر با یکدیگر و برگزاری اجتماعات نخبگانی

ه) نمایندگی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در استان و نظارت راهبردی و پیگیری جهت تحقق اهداف معاونت

2) سایر وظایف:

الف: حمایت ها

  • اعطای تسهیلات و جوایز دانشجویی شامل:
  • اعتبار آموزش یاری
  • اعتبار پژوهش یاری
  • اعتبار فن یاری
  • اعتبار اجرای رساله دکتری
  • اعتبار هسته فناوری و کارآفرینی
  • مجوز و اعتبار اعزام به فرصت مطالعاتی داخلی و خارجی
  • مجوز و اعتبار شرکت در مجامع علمی داخلی و خارجی
  • راتبه دانشجویی، بیمه تکمیلی، هدیه ازدواج، ودیعه اجاره مسکن، برنامه و سفرهای زیارتی و گردشگری
  • اعطای تسهیلات و جایزه علمی علامه طباطبایی به استادان و پژوهشگران برجسته کشور
  • حمایت مادی از پایان‌نامه‌های کارشناسی ارشد و رساله دکترا با موضوعیت نخبگان
  • اعطای اعتبار پژوهش و نوآوری به اختراعات و مخترعین برگزیده در سه سطح و همچنین به سایر برگزیدگان جشنواره های مورد حمایت بنیاد
  • جایزه علمی به محققین دوره پسا دکترا
  • حمایت مادی از شرکت‌های دانش‌بنیان در به ‌کارگیری از دانش‌آموختگان برتر
  • اعطای تسهیلات نظام وظیفه به صورت بکارگیری نخبگان در پروژهای تحقیقاتی به جای خدمت سربازی
  • حمایت و تسهیل جذب نخبگان در دستگاههای اجرایی

 

نخبه و استعداد برتر کیست؟

تعریف نخبه:

به استناد ماده 4 اساسنامه بنیاد، نخبه به فرد برجسته و کارآمدی اطلاق می­شود که اثرگذاری وی در تولید و گسترش علم، هنر و فناوری و فرهنگ­سازی و مدیریت کشور محسوس باشد و هوش، خلاقیت، کارآفرینی و نبوغ فکری وی در راستای تولید و گسترش دانش و نوآوری، موجب سرعت بخشیدن به رشد و توسعه علمی و اعتلای جامعه انسانی کشور گردد.

تعریف استعداد برتر:

به فردی اطلاق می­شود که به صورت بالقوه نخبه بوده ولی هنوز زمینه های لازم برای شناسایی کامل و یا بروز استعدادهای ویژه او فراهم نشده است.

در حال حاضر حوزه های شناسایی گروه­های استعداد برتر و یا نخبگی به شکل زیر می باشد:

  • دانش آموزی
  • دانشگاهی
  • حوزوی
  • مخترعان و مکتشفان
  • علوم قرآنی
  • فعالان هنری
  • ادبی
لیست اخبار صفحه :10
فراخوان انتخاب پژوهشگران جوان برتر استان به مناسبت هفته پژوهش

فراخوان انتخاب پژوهشگران جوان برتر استان به مناسبت هفته پژوهش

از پژوهشگران جوان برتر استان در حوزه‌های مختلف (علوم پایه، پزشکی و دامپزشکی، فنی و مهندسی، علوم انسانی، کشاورزی و منابع طبیعی، دانشجویی، هنر و معماری، کارشناسان دستگاه های اجرایی، پژوهشگران جوان، واحدهای تحقیق و توسعه برتر، فناوران برتر، ایده‌های برتر و پژوهشگران آزاد، مجلات برتر و دانش آموزی و معلمان) در هفته پژوهش و فناوری از تاریخ 12 لغایت 18 آذرماه 1401، تجلیل به عمل می آید.

فراخوان| پشتیبانی از فعالیت‌های علمی و فرهنگی مستعدان برتر حوزوی کشور در سال تحصیلی 1402ـ1401 (طرح شهید وزوایی ویژۀ طلاب حوزه‌های علمیه)

فراخوان| پشتیبانی از فعالیت‌های علمی و فرهنگی مستعدان برتر حوزوی کشور در سال تحصیلی 1402ـ1401 (طرح شهید وزوایی ویژۀ طلاب حوزه‌های علمیه)

بنیاد ملی نخبگان به منظور هدایت هدفمند طلاب صاحب استعداد برتر در حوزه‌های علمیه کشور و توسعه فعالیت‌های نخبگانی آنان، به تعدادی از شاغلین به تحصیل تسهیلاتی را اعطا می‌کند.

کارگاه رایگان آموزش سواد رسانه ای
بنیاد نخبگان استان مرکزی برگزار می کند

کارگاه رایگان آموزش سواد رسانه ای

در راستای دانش افزایی و مهارت آموزی نخبگان و مستعدین برتر، کارگاه آموزشی سواد رسانه ای برگزار می گردد.

نخستین رویدا ملی اقدام برگزار می شود

نخستین رویدا ملی اقدام برگزار می شود

با توجه به نقش خطیر مجلس در تقنین ، نظارت ، ریل‌گذاری و اصلاح و ارتقای نظام اداری کشور، به‌منظور بهره‌مندی از افکار و ایده‌های نوآورانه اندیشمندان و صاحب‌نظران و دانشجویان علاقه‌مند به این حوزه، رویداد «اقدام» یا «ارتقای قابلیت‌های دیوان‌سالاری از طریق مردمی‌سازی» برگزار می‌شود.

مسابقه طراحی و ساخت ماهواره مکعبی و جایزه سالانه هوش مصنوعی ایران
دو رویداد رقابتی (طرح شهید بابایی ) برگزار می شود

مسابقه طراحی و ساخت ماهواره مکعبی و جایزه سالانه هوش مصنوعی ایران

در قالب طرح توسعه رویدادهای رقابتی مسأله‌محور (طرح شهید بابایی)، مسابقه‌‌های علمی- تیمی میان تیم‌های شرکت‌کننده برگزار خواهد شد. در این رویدادها تیم‌های شرکت‌کننده در مدتی معین برای ارائه خط‌مشی و راه‌حل یک مسأله، در چارچوب مقررات ذی‌ربط به رقابت با یکدیگر خواهند پرداخت.

رویداد رقابتی مسئله‌محور در حوزه کشاورزی و گلخانه‌های آب‌کشت
رویداد کاوش برگزار می شود

رویداد رقابتی مسئله‌محور در حوزه کشاورزی و گلخانه‌های آب‌کشت

با احصای نیاز در حوزه کشاورزی و گلخانه‌های آب‌کشت، مسائلی مطرح شده است که علاقمندان می‌توانند با توجه به اصول و قوانین مربوطه، ضمن ثبت نام در رویداد رقابتی مسئله‌محور با عنوان «کاوش» برای پیدا نمودن راه حل مناسب مسئله، تشکیل گروه داده و از جوایز رویداد و مزایای طرح شهید بابایی بهره‌مند شوند.

باقری‌مقدم: مسکن و اشتغال نخبگی، دو عامل مهم در حوزه مهاجرت نخبگانی است/ منادی‌سفیدان: مجلس از برنامه‌های بنیاد در نگهداشت نخبگان حمایت می‌کند
در نشست اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با مسئولان بنیاد ملی نخبگان مطرح شد:

باقری‌مقدم: مسکن و اشتغال نخبگی، دو عامل مهم در حوزه مهاجرت نخبگانی است/ منادی‌سفیدان: مجلس از برنامه‌های بنیاد در نگهداشت نخبگان حمایت می‌کند

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان گفت: طبق بررسی‌های انجام شده، حل موضوعاتی چون اشتغال نخبگی، مسکن، هویت‌سازی ملی و جلوگیری از سیاه‌نمایی رسانه‎ای، سبب افت چشمگیر مهاجرت نخبگانی خواهد شد.