بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN

بسمه تعالی

تاریخچه بنیاد استان:

با توجه به سابقه درخشان این استان در پرورش اندیشمندان و نخبگان و از سوی دیگر وجود استعدادهای بالقوه انسانی فراوان، وجود بنیاد نخبگان در این خطه عزیز و سربلند از میهن اسلامی بسیار ضروری و مهم می­نمود. بر این اساس بنیاد نخبگان استان مرکزی با حمایت ریاست وقت بنیاد ملی نخبگان و استانداری در تابستان 1391 و به عنوان بیست و ششمین بنیاد استانی شروع به کار نمود. این بنیاد با توجه به ضوابط و آیین­نامه­های بنیاد ملی نخبگان آغاز به شناسایی و جذب نخبگان علمی، پژوهشی و فرهنگی در گروه­های مختلف مانند دانش­آموختگان برتر، دانش­آموزان، مخترعین، برگزیدگان المپیادهای علمی و کنکور سراسری و ... نمود تا با حمایت آنان گام بلندی به سوی پیشرفت علمی، فرهنگی و اقتصادی استان و کشور عزیزمان برداشته شود.

مأموریت بنیادهای استانی:

مهمترین مأموریت بنیادهای استانی برنامه­ریزی و نظارت جهت اجرای اهداف کلان بنیاد ملی نخبگان بر اساس سند راهبردی کشور در امور نخبگان می­باشد یعنی بنیادهای استانی به عنوان نقطه اتصال مرکز و مرجع سیاستگزاری و راهبری با استعدادهای برتر، نخبگان و اجتماعات نخبگانی عمل می­کنند.

شاید به بیان دیگر می­توان گفت که مهمترین مأموریت بنیادهای استانی شناسایی، جذب، حمایت و توانمندسازی استعدادهای برتر، نخبگان و اجتماعات نخبگانی جهت اثر بخشی واقعی در جامعه و در تمام زمینه­ها و حوزه ها اعم از حوزه های علمی، فرهنگی، صنعتی، هنری و ادبی و ... می­باشد. اما تکریم و الگوسازی از نخبگان، گسترش فرهنگ وقف علمی و نخبه پروری، برنامه­های فرهنگی متضمن به آداب و اخلاق اسلامی، اردوهای جهادی علمی و تخصصی، شناسایی سرآمدان استان و ... را می­توان از دیگر مأموریت­های بنیادهای استانی دانست.

وظایف بنیاد نخبگان استان مرکزی

بنیاد نخبگان استان مرکزی علاوه بر شناسایی، جذب و حمایت مادی و معنوی از نخبگان استان، وظایفی در جهت اثر بخشی حضور نخبگان در سطح ملی و استانی بر عهده دارد. که در زیر اهمّ برخی از این وظایف آمده است:

 1)  وظایف سازمانی:

الف) برنامه ریزی و اقدام برای شناسایی و حمایت مادی و معنوی نخبگان و بهره‌مندی از استعداد و توانایی آنان در راستای ارتقاء تولید علم و فناوری و پیشرفت همه جانبه و متوازن استان

ب) کمک به شناسایی نخبگان و استعدادهای برتر استان در چارچوب آیین‌نامه های احراز نخبگی و استعداد برتر

ج) تلاش برای شکوفایی استعدادهای برتر و نخبگان استان و تسهیل اشتغال آنان در مراکز علمی، اجرایی، تولیدی، خدماتی دولتی و غیر دولتی استان

د) ایجاد و تقویت زمینه‌های همفکری میان نخبگان و استعدادهای برتر با یکدیگر و برگزاری اجتماعات نخبگانی

ه) نمایندگی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در استان و نظارت راهبردی و پیگیری جهت تحقق اهداف معاونت

2) سایر وظایف:

الف: حمایت ها

  • اعطای تسهیلات و جوایز دانشجویی شامل:
  • اعتبار آموزش یاری
  • اعتبار پژوهش یاری
  • اعتبار فن یاری
  • اعتبار اجرای رساله دکتری
  • اعتبار هسته فناوری و کارآفرینی
  • مجوز و اعتبار اعزام به فرصت مطالعاتی داخلی و خارجی
  • مجوز و اعتبار شرکت در مجامع علمی داخلی و خارجی
  • راتبه دانشجویی، بیمه تکمیلی، هدیه ازدواج، ودیعه اجاره مسکن، برنامه و سفرهای زیارتی و گردشگری
  • اعطای تسهیلات و جایزه علمی علامه طباطبایی به استادان و پژوهشگران برجسته کشور
  • حمایت مادی از پایان‌نامه‌های کارشناسی ارشد و رساله دکترا با موضوعیت نخبگان
  • اعطای اعتبار پژوهش و نوآوری به اختراعات و مخترعین برگزیده در سه سطح و همچنین به سایر برگزیدگان جشنواره های مورد حمایت بنیاد
  • جایزه علمی به محققین دوره پسا دکترا
  • حمایت مادی از شرکت‌های دانش‌بنیان در به ‌کارگیری از دانش‌آموختگان برتر
  • اعطای تسهیلات نظام وظیفه به صورت بکارگیری نخبگان در پروژهای تحقیقاتی به جای خدمت سربازی
  • حمایت و تسهیل جذب نخبگان در دستگاههای اجرایی

 

نخبه و استعداد برتر کیست؟

تعریف نخبه:

به استناد ماده 4 اساسنامه بنیاد، نخبه به فرد برجسته و کارآمدی اطلاق می­شود که اثرگذاری وی در تولید و گسترش علم، هنر و فناوری و فرهنگ­سازی و مدیریت کشور محسوس باشد و هوش، خلاقیت، کارآفرینی و نبوغ فکری وی در راستای تولید و گسترش دانش و نوآوری، موجب سرعت بخشیدن به رشد و توسعه علمی و اعتلای جامعه انسانی کشور گردد.

تعریف استعداد برتر:

به فردی اطلاق می­شود که به صورت بالقوه نخبه بوده ولی هنوز زمینه های لازم برای شناسایی کامل و یا بروز استعدادهای ویژه او فراهم نشده است.

در حال حاضر حوزه های شناسایی گروه­های استعداد برتر و یا نخبگی به شکل زیر می باشد:

  • دانش آموزی
  • دانشگاهی
  • حوزوی
  • مخترعان و مکتشفان
  • علوم قرآنی
  • فعالان هنری
  • ادبی
  • 1402/03/24 - 10:41
  • - تعداد بازدید: 141
  • - تعداد بازدیدکننده: 138
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

بازدید جمعی از دانشجویان و مستعدان از کارخانجات و معادن شهرستان محلات

بازدید علمی از کارخانجات و معادن شهرستان محلات از سری برنامه های بازدیدهای علمی، صنعتی و فرهنگی دانشجویان مستعد به همت بنیاد نخبگان استان مرکزی به منظور تقویت روحیه خودباوری، اعتمادبه‌نفس و احساس مسئولیت در اجتماعات نخبگانی برگزار شد.

در راستای اجرایی‌سازی اقدامات سند راهبردی کشور در امور نخبگان مبنی بر ارائه مناسب و جذاب دستاوردهای فعالیت‌های نخبگانی با هدف ایجاد امید و انگیزه و نشان دادن فرصت‌ و امکان انجام فعالیت‌های کلان و مؤثر در کشور، بازدید علمی از سری برنامه های بازدیدهای علمی، صنعتی و فرهنگی دانشجویان مستعد به همت بنیاد نخبگان استان مرکزی به منظور تقویت روحیه خودباوری، اعتمادبه‌نفس و احساس مسئولیت در اجتماعات نخبگانی در تاریخ 17 خرداد ماه برگزار شد.

بازدید از معدن تراورتن شرکت چال مشهد کشته آبیار

اولین بازدید از معدن چال مشهد کشته آبیار انجام شد.در این معدن دانشجویان مشاهده کردند که استخراج در معدن سنگ فوق توسط راسول صورت می گیرد. در قسمت بالایی و پایینی سنگ سوراخ هایی برای قرار دادن راسول ایجاد میکنند و سپس ماده معدنی را توسط سیم برش بریده و برای جداسازی آن از پاکت استفاده میکنند. سیم برش از دو قسمت فنر و بوش پرس تشکیل شده است هر 5سگمنت با یک بوش پرس به همدیگر متصل میشود تا درحین کار لقی نداشته باشد .سگمنت ها کار اصلی برش را برعهده دارند . به وسیله پاکت بلوک را جدا کرده وبرای اینکه در حین افتادن بلوک بر روری زمین بلوک خرد نشود قبل از انداختن بلوک مقداری گل نرم زیر آن قرار میدهند. بلوک ها را در ابعاد 1.8در 1.8برش داده ودپو می کنند .

نکته ی مهم در مورد تیغه های دستگاه قله بر و کف بر این است که جنس این تیغه ها و تعداد سگمنتها بستگی به نوع سنگ و جنس آن دارد زیرا برخی از سنگ ها مانند تراورتن، مرمریت، لایمستون از جنس آهک هستند و در نتیجه جنس نرمتری دارند و سنگی مانند گرانیت نوعی سنگ سخت و محکم است و نیاز به تیغه هایی فولادی و با جنسی متفاوت دارد .

بازدید از کارخانه پاسارگاد 3

بازدید دوم از مجموعه پیشگامان سنگ پاسارگاد بود. این کارخانه از سال 1363فعالیت خود را در زمینه استخراج و فروآری انواع سنگ آغاز نموده و همواره در جهت رشد و پیشرفت این صنعت قدم برداشته است.

دانشجویان از خط تمام مکانیزه فرآوری و پرداخت انواع سنگ های ساختمانی شامل برش، ساب و تزریق رزین و انواع فرآروری های دیگر آشنا شدند و متوجه شدند که این مجموعه با در اختیار داشتن معادن با کیفیت و استفاده از آخرین تجهیزات پیشرفته امکان استخراج و تولید انواع سنگ با کیفیت جهانی را دارا می باشد و در این راستا توجه به بازار صادراتی را سرلوحه کار خود قرار داده است و تا کنون به کشورهایی نظیرروسیه، چین، قطر، عراق و...صادرات داشته است.

بازدید از منابع آب و شرایط زیست محیطی منطقه

در این مرحله با رودخانه قمرود و شرایط آب های سطحی منطقه و معرفی وضعیت زیست محیطی شهرستان دانشجویان آشنا شدند. دانشجویان با وضعیت کم آبی و تامین آب سد پانزده خرداد از رودخانه قمرود و سرشاخه های آن بازدید نمودند. در این بازدید دانشجویان از نزدیک شاهد آلایندگی رودخانه در مسیر تردد و معابر جاده ای و خصوصا مسیر روستاها و شهرهایی مثل شهر نیمور بودند.

ارتقای سطح دانش علمی مستعدان‌برتر و هدایت آنان به سمت فعالیت و اشتغال در صنایع خلاق و دانش‌بنیان به عنوان یکی از برنامه‌های دولت در زمینۀ افزایش رشد اقتصادی و رونق در تولید، از مهمترین اهداف این برنامه بود

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 165968
کلمات کلیدی
مدیر مرکزی
خبرنگار

مدیر مرکزی

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید