بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN

بسمه تعالی

تاریخچه بنیاد استان:

با توجه به سابقه درخشان این استان در پرورش اندیشمندان و نخبگان و از سوی دیگر وجود استعدادهای بالقوه انسانی فراوان، وجود بنیاد نخبگان در این خطه عزیز و سربلند از میهن اسلامی بسیار ضروری و مهم می­نمود. بر این اساس بنیاد نخبگان استان مرکزی با حمایت ریاست وقت بنیاد ملی نخبگان و استانداری در تابستان 1391 و به عنوان بیست و ششمین بنیاد استانی شروع به کار نمود. این بنیاد با توجه به ضوابط و آیین­نامه­های بنیاد ملی نخبگان آغاز به شناسایی و جذب نخبگان علمی، پژوهشی و فرهنگی در گروه­های مختلف مانند دانش­آموختگان برتر، دانش­آموزان، مخترعین، برگزیدگان المپیادهای علمی و کنکور سراسری و ... نمود تا با حمایت آنان گام بلندی به سوی پیشرفت علمی، فرهنگی و اقتصادی استان و کشور عزیزمان برداشته شود.

مأموریت بنیادهای استانی:

مهمترین مأموریت بنیادهای استانی برنامه­ریزی و نظارت جهت اجرای اهداف کلان بنیاد ملی نخبگان بر اساس سند راهبردی کشور در امور نخبگان می­باشد یعنی بنیادهای استانی به عنوان نقطه اتصال مرکز و مرجع سیاستگزاری و راهبری با استعدادهای برتر، نخبگان و اجتماعات نخبگانی عمل می­کنند.

شاید به بیان دیگر می­توان گفت که مهمترین مأموریت بنیادهای استانی شناسایی، جذب، حمایت و توانمندسازی استعدادهای برتر، نخبگان و اجتماعات نخبگانی جهت اثر بخشی واقعی در جامعه و در تمام زمینه­ها و حوزه ها اعم از حوزه های علمی، فرهنگی، صنعتی، هنری و ادبی و ... می­باشد. اما تکریم و الگوسازی از نخبگان، گسترش فرهنگ وقف علمی و نخبه پروری، برنامه­های فرهنگی متضمن به آداب و اخلاق اسلامی، اردوهای جهادی علمی و تخصصی، شناسایی سرآمدان استان و ... را می­توان از دیگر مأموریت­های بنیادهای استانی دانست.

وظایف بنیاد نخبگان استان مرکزی

بنیاد نخبگان استان مرکزی علاوه بر شناسایی، جذب و حمایت مادی و معنوی از نخبگان استان، وظایفی در جهت اثر بخشی حضور نخبگان در سطح ملی و استانی بر عهده دارد. که در زیر اهمّ برخی از این وظایف آمده است:

 1)  وظایف سازمانی:

الف) برنامه ریزی و اقدام برای شناسایی و حمایت مادی و معنوی نخبگان و بهره‌مندی از استعداد و توانایی آنان در راستای ارتقاء تولید علم و فناوری و پیشرفت همه جانبه و متوازن استان

ب) کمک به شناسایی نخبگان و استعدادهای برتر استان در چارچوب آیین‌نامه های احراز نخبگی و استعداد برتر

ج) تلاش برای شکوفایی استعدادهای برتر و نخبگان استان و تسهیل اشتغال آنان در مراکز علمی، اجرایی، تولیدی، خدماتی دولتی و غیر دولتی استان

د) ایجاد و تقویت زمینه‌های همفکری میان نخبگان و استعدادهای برتر با یکدیگر و برگزاری اجتماعات نخبگانی

ه) نمایندگی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در استان و نظارت راهبردی و پیگیری جهت تحقق اهداف معاونت

2) سایر وظایف:

الف: حمایت ها

  • اعطای تسهیلات و جوایز دانشجویی شامل:
  • اعتبار آموزش یاری
  • اعتبار پژوهش یاری
  • اعتبار فن یاری
  • اعتبار اجرای رساله دکتری
  • اعتبار هسته فناوری و کارآفرینی
  • مجوز و اعتبار اعزام به فرصت مطالعاتی داخلی و خارجی
  • مجوز و اعتبار شرکت در مجامع علمی داخلی و خارجی
  • راتبه دانشجویی، بیمه تکمیلی، هدیه ازدواج، ودیعه اجاره مسکن، برنامه و سفرهای زیارتی و گردشگری
  • اعطای تسهیلات و جایزه علمی علامه طباطبایی به استادان و پژوهشگران برجسته کشور
  • حمایت مادی از پایان‌نامه‌های کارشناسی ارشد و رساله دکترا با موضوعیت نخبگان
  • اعطای اعتبار پژوهش و نوآوری به اختراعات و مخترعین برگزیده در سه سطح و همچنین به سایر برگزیدگان جشنواره های مورد حمایت بنیاد
  • جایزه علمی به محققین دوره پسا دکترا
  • حمایت مادی از شرکت‌های دانش‌بنیان در به ‌کارگیری از دانش‌آموختگان برتر
  • اعطای تسهیلات نظام وظیفه به صورت بکارگیری نخبگان در پروژهای تحقیقاتی به جای خدمت سربازی
  • حمایت و تسهیل جذب نخبگان در دستگاههای اجرایی

 

نخبه و استعداد برتر کیست؟

تعریف نخبه:

به استناد ماده 4 اساسنامه بنیاد، نخبه به فرد برجسته و کارآمدی اطلاق می­شود که اثرگذاری وی در تولید و گسترش علم، هنر و فناوری و فرهنگ­سازی و مدیریت کشور محسوس باشد و هوش، خلاقیت، کارآفرینی و نبوغ فکری وی در راستای تولید و گسترش دانش و نوآوری، موجب سرعت بخشیدن به رشد و توسعه علمی و اعتلای جامعه انسانی کشور گردد.

تعریف استعداد برتر:

به فردی اطلاق می­شود که به صورت بالقوه نخبه بوده ولی هنوز زمینه های لازم برای شناسایی کامل و یا بروز استعدادهای ویژه او فراهم نشده است.

در حال حاضر حوزه های شناسایی گروه­های استعداد برتر و یا نخبگی به شکل زیر می باشد:

  • دانش آموزی
  • دانشگاهی
  • حوزوی
  • مخترعان و مکتشفان
  • علوم قرآنی
  • فعالان هنری
  • ادبی
  • 1398/06/03 - 08:52
  • - تعداد بازدید: 1016
  • - تعداد بازدیدکننده: 237
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
با حضور رئیس بنیاد ملی نخبگان در استان مرکزی

نشست توسعه اقتصاد دانش بنیان و رونق تولید برگزار شد

همزمان با اولین روز از هفته دولت معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و رئیس بنیاد ملی نخبگان به استان مرکزی سفر کرد. در این سفر یک روزه تفاهم نامه حمایت از طرح های دانش بنیان امضا شد. همچنین نخستین کارخانه نوآوری غرب کشور در شرکت ماشین سازی اراک راه اندازی و از ۶ محصول دارویی نیز در ساوه رونمایی شد.

~/Asset/News/News/Image/News/Neshastdrsattari.JPG


نشست
توسعه اقتصاد دانش بنیان و رونق تولید در استان مرکزی با حضور دکتر ستاری
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری و مهندس آقازاده استاندار مرکزی ، رئیس
بنیاد نخبگان استان مرکزی و جمعی از مدیران و مسئولان استان در استانداری
مرکزی برگزار شد
.


در این نشست ابتدا نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی گفت: در قوانین و مقررات به ویژه قانون برنامه ششم به ویژه ماده ۶۴ تاکیدات ویژه به حرکت بر مبنای علم و تخصص و دانش و نقش جامعه علمی کشور و حمایت از اقتصاد دانش بنیان وجود دارد.

 کریمی افزود: اقتدار امروز جامعه مرهون علم و تخصص دانشمندان جوان است و اگر امروز تحریم های دشمنان خنثی شده به واسطه همین اقتدار در بخش علم و فناوری است.


 وی اظهار داشت: حدود ۸۰ شرکت دانش بنیان در استان وجود دارد اما حمایت چندانی به خصوص در بخش مکان استاندارد از فعالان این بخش نمی شود و نیاز است تمهیدات کاربردی در این خصوص اندیشیده شود.


آقازاده استاندار مرکزی در این نشست گفت: با توجه به اینکه کشور در شرایط تحریم اقتصادی قرار دارد نوسازی و بهسازی واحدهای صنعتی نقاط مختلف کشور امکانپذیر نیست که می توان در این شرایط با حمایت از شرکت های دانش بنیان و استارتاپی این نقیصه بزرگ را ساماندهی کرد.


 آقازاده افزود: بسیاری از صنایع قدیمی استان مرکزی با بهره گیری از ظرفیت جوانان نخبه و ایده پرداز عملکرد مطلوبی در قالب شرکت های دانش بنیان دارند و این مهم باید الگوی تمامی صنایع بزدگ قرار گیرد.


وی بیان کرد: با برنامه ریزی های هدفمند می توان از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی و منابع داخلی بانک ها، اعتباراتی برای حمایت از شرکت های دانش بنیان و استارتاپی تخصیص داد.           


دکتر دیلمی عضدی رئیس بنیاد نخبگان استان مرکزی در این نشست ضمن اشاره به ظرفیت نیروی انسانی نخبه در استان بر توجه بیش از پیش به نخبگان و استعدادهای برتر و نقش آفرینی آنان در اقتصاد دانش بنیان تاکید کرد.


دیلمی افزود: با توجه به قابلیت ها و پتانسیل جوانان مستعد استان و وجود ایده های نوآورانه بسیاری از برنامه های بنیاد نخبگان استان در جهت توانمند سازی نیروهای نخبه و مستعدین در راه اندازی کسب و کار و استارت آپ ها برنامه ریزی شده است و این سیاست در قالب برنامه های متنوع در حال پیگیری و اجراست.


ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری  نیز گفت: حمایت مستقیم دولت از شرکت های دانش بنیان، استارتاپ ها و هر نوع فعالیت اقتصادی بازدهی و کارآمدی این گروه ها را کاهش می دهد.


وی افزود: حمایت های بخش دولتی از فعالیت های اقتصادی باید در قالب برنامه های تسهیل گری باشد و اگر قرار است دولت در این بخش سرمایه گذاری مادی داشته باشد، باید به صورت مشارکتی اقدام شود.


وی ادامه داد: در صورتی موفقیت اقتصادی محقق می شود که بخش خصوصی با آورده خود فعالیت اقتصادی را آغار کند و در ادامه در صورت نیاز، دولت هم به میزان مشخص در قالب تسهیلات این بخش را حمایت کند چرا که در این صورت بخش خصوص به واسطه نگرانی از سرمایه گذاری خود تمام تلاش خود را برای حفظ این مهم و سودآوری به کار می گیرد.


معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری بیان کرد: اداره پارک های علم و فناوری نیز باید به بخش خصوصی واگذار و از ظرفیت جوانان نخبه به بهترین شکل ممکن در این مسیر استفاده شود.


ستاری اظهار داشت: مشاغل سنتی و قدیمی با هر ظرفیتی در مواجه با تفکر و ایده پردازی استارتاپ ها و شرکت های دانش بنیان محکوم به شکست هستند و هیچ شانسی برای پیروزی در فضای کسب و کار کشور ندارند، بنابراین تحت هر شرایطی باید به سمت و سوی نوآوری و به روز رسانی فرآیند تولید و نیاز سنجی داخلی و خارجی حرکت کنند.


وی افزود: در گذشته های دور و نزدیک تعداد قابل توجهی واحدهای بزرگ صنعتی از محل اعتبارات دولتی در نقاط مختلف کشور و به خصوص استان مرکزی راه اندازی شده که امروز کارکرد خود را از دست داده اند و به دلیل دوری از نوآوری و فناوری و ایده پردازی کارشناسی، در مقابل شرکت های کوچک استارتاپی توان رقابت ندارند.


معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری گفت: بخش اقتصادی سنتی باید برای بقا و استفاده از ظرفیت های موجود خود، فرآیند و روش تولید خود را تغییر داده و با برنامه ریزی های مدون و کارشناسی و استفاده از جوانان نخبه و ایده پرداز در راستای نوآوری حرکت کند.


ستاری بیان کرد: تحقیقات و پژوهش های علمی، فناوری و اقتصادی نیز باید از سوی بخش خصوصی مورد حمایت قرار گیرند چرا که هر پژوهشی که با پول دولت از دانشگاه ها و مراکز علمی بیرون بیاید، هیچ محصولی را تولید نخواهد کرد.


وی افزود: منابع زیرزمینی، نفت، گاز و به طور کلی مواد خام باعث پیشرفت هیچ کشوری نمی شود و اگر قرار است که ایران اسلامی در مسیر توسعه پایدار قرار گیرد باید فعالیت های اقتصادی همراه با ارزش افزود بالا در دستور کار قرار گیرد.


معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری ادامه داد: همدلی و همکاری بخش دولتی و بخش خصوصی در استان مرکزی با فعالیت های صنایع این استان به خوبی قابل لمس است و این رویه ارزشمند باید در تمام نقاط کشور جاری باشد.


در این سفر یک روزه با حضور ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری ، آقازاده استاندار مرکزی و جمعی از مسئولان استان، نخستین کارخانه نوآوری غرب کشور همزمان با اولین روز از هفته دولت در ماشین سازی اراک راه اندازی شد.


شایان ذکر است بازدید از شرکت ماشین سازی اراک و 13 واحد صنعتی در شهرستان­های ساوه، زرندیه و خمین از دیگر برنامه های سفر یک روزه معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری به استان مرکزی بود.

  • گروه خبری : اسلاید شو
  • کد خبر : 140002
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم